Шоколад – көтеріңкі көңіл сыйлайтын бір энергия көзі. Қаншама ғасырдан бері рухани антиоксидант (ағзаны зиянды заттардан қорғайтын химиялық зат) болып саналады. Денеміз күні бойы шаршайды және су жоғалтады, қоршаған ортаның ластығы, темекі түтіні, ультракүлгін сәулелер сияқты сыртқы орта факторларының, сонымен қатар ағзадағы табиғи реакциялардың нәтижесінде зиянға ұшырап, көптеген улы заттар пайда болады. Сондықтан ағзамыздағы токсиндерден арылу үшін көп мөлшерде антиоксидант қабылдауымыз керек. Ал мұның ең қарапайым жолы – шоколад жеу. Құрамындағы Е дәрумені, магний және темір жүрек ауруларына шалдығу қаупін азайтады. Сондықтан күніне ең аз дегенде 10 грамм шоколад жеу керек.
Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:
Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Соңғы жаңалықтар
- 05.12.2025
- 0 қаралым
- 05.12.2025
- 0 қаралым
- 05.12.2025
- 6 қаралым
- 02.12.2025
- 9 қаралым
- 02.12.2025
- 15 қаралым