«Soltüstık Qazaqstan»

PDF

Ұлттық тағам күні

Soltüstık Казахстан

 Kyzylzhar_akparat@mail.ru

Қазақ аналарынан құралған “Дәстүрге жол” ұйымының мүше­лері Әлихан Бөкейхан атындағы №25 орта мектепте жазғы ла­герьдегі балалар үшін ұлттық та­ғам түрлерінен үстел жайды. Бе­рекелі үстелде аналар оқушы­лар­ға ұлттық тағамдардың құнды­­­лығы жайында әңгімелеп берді.

“Қызылжар. Қазақ аналары – дәстүрге жол” қоғамдық бірлес­тігінің мүшесі Сара Мейрамова­ның сөзінше, сарымай әзірлеудің де сыры бар. Оны таза қаймақтан қолмен былғайды. Бұның өзі – тұнған еңбек.

Оқушылар ұлттық тағамдар­дың қалай дайындалатынынан, ауыл өмірінен хабардар болды. Солардың бірі – Бектұр Рамаза­нов. Ол – алты жыл бойы Май­балық ауылында тұрып, ана­сының майды қалай даярлайты­нын көріп өскен бала. Анасының қонақ келгенде дастарқанға құрт, ірімшік секілді сүттен жасалатын тағамдарды қоятынын айтты.

Жалпы “Ұлттық тағам” күні мек­тепшілік “Этноауыл” жазғы ла­герінің жұмыс жоспары аясында өтіп жатыр. Оған 20-ға жуық бала қатысуда.

– Осындай іс-шараларды ұйымдастыру арқылы біздің мақ­сатымыз – ұмытылып бара жат­қан салт-дәстүрімізді келешек ұрпақ­қа түсіндіру және ұрпақтан-ұр­паққа мирас ретінде қалдыру, – дейді “Қызылжар. Қазақ ана­лары – дәстүрге жол” қоғамдық бірлес­тігінің төрайымы Алма Ма­хаме­това.

Гүлфайруз ТӨРЕМҰРАТОВА,

“Soltüstık Qazaqstan”.

Әлеуметтік желілерде бөлісіңіз:

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp